Nr Użytkownika: 3347 Wiek: 20 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 113 Ustrzelił 3 fragów Skąd: Suwałki
Post numer: #1Wysłany: 2010-07-28, 21:34 Nie wiem co o tym myslicie :P
Siedząc w domu i myśląc nad kochana strona doszyłem do wniosku ze trzeba jakoś uratować nasza siec wiec wpadłem na pomysł żeby użytkownicy po prostu sie zrzucili na serw i zaczęli na gg ustawiać opisy z naszym serwem :) (jak powstaną) jak będą ludzie będą sponsorzy jak będą sponsorzy będzie nasz serw żył :) tak jak za starych dobrych lat :)
Było już wcześniej to mówione.. do tego Dante chciał otworzyć swoje własne konto, abyśmy nie bylo uzależnieni od starego pana Anr'a. Zatem jeśli dantek to zrobi to napisze i dopiero wtedy możemy ruszać w tym kierunku ;p
p.s. Ja też mogę coś rzucić ale jednorazowo narazie ;>
@down:
To może podałbyś to jedno, gdzie kasa będzie przeznaczona pod fps? ;>
Ostatnio zmieniony przez Kakash! 2010-07-30, 13:08, w całości zmieniany 1 raz
no to trzeba zrobić wyliczenie ile miesięcznie serw jeden kosztuje myślę ze na początek trzeba będzie ze 3-4 serwy diablo tp i 3 - 4 jakaś wylęgarnia dzieci typu jb czy zombi mod moj pomysl ze by wiecej ludzi sie rejestrowało na forum to na każdym serwie wstawić ze nabór adminów otwarty a na stronie w podaniu ze załuszmy konto minimum 3 tyg + 20 postów (nie spamu) czy coś w tym stylu co nie
Dante napisał/a:
Ja mam 3 konta Kakash!.
Masz 3 konta to podaj jedno które przeznaczysz na potrzeby Fpscs.net :P
I teraz tak pytanie jak będziemy mogli kontrolować wydatki z konta my jako użytkownicy ???
co do tych serwerow, to co za duzo, to nie zdrowo :) FFA/TP + jakies 2 serwery z modami powinny wystarczyc na poczatek (zanim zacznie sie szukac sponsorow.. o ile w ogole sie zacznie)
A jak chcesz to monitorować? Mam ci nie wiem podać hasło do panelu konta? Wpłata jest całkowicie dobrowolna, każdy kto wpłaci wysyła mi PW na forum z informacją, gdy dojdzie pierwsza wpłata zakładam temat na forum gdzie będę wrzucał info kto i ile wpłacił. Gdy zostanie zebrana kwota 70-80zł zostanie zakupiony serwer VPS w firmie hostingowej Unixstorm. Wszystkie wpłaty będą rozliczane, logicznym jest fakt, że każdy zachowuje dowód wpłaty, o tym chyba nie muszę przypominać? Osoby które wpłaciły będą mogły po założeniu odpowiedniego tematu powiadać mnie o wpłacie poprzez napisanie posta w temacie, a ja później potwierdzam czy wpłata od danej osoby dotarła.
Dane techniczne maszyny napisał/a:
Zestawienie:
Procesory współ.: 1 x 15.00 => 15.00 PLN
Procesory ded.: 0 x 65.00 => 0.00 PLN
Pamięć: 1 x 16.00 => 16.00 PLN
Dysk: 10 x 0.50 => 5.00 PLN
Limit transferu: 50 x 0.50 => 25.00 PLN
Dodatkowe IP: 0 x 8.00 => 0.00 PLN
Płatne wsparcie: 1h => 0.00 PLN
System operacyjny: 0.00 PLN
Panel administracyjny: 0.00 PLN
Instalacja: 0.00 PLN
Gratis: 0.00 PLN
Razem: 61.00 PLN netto
Razem do zapłaty: 74.42 PLN brutto /1 m-c
Ostatnio zmieniony przez Dante 2010-08-01, 23:12, w całości zmieniany 1 raz
co do tych serwerow, to co za duzo, to nie zdrowo :) FFA/TP + jakies 2 serwery z modami powinny wystarczyc na poczatek (zanim zacznie sie szukac sponsorow.. o ile w ogole sie zacznie)
Na początek to jeden serwer , który w pełni trzeba rozkrecić . Później można myśleć o 2 może nawet 3 .
Na początek to jeden serwer , który w pełni trzeba rozkrecić . Później można myśleć o 2 może nawet 3 .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum